Lars Ulriksen | DMcoach.no

SEO & Markedsføring

Når vi snakker om digital markedsføring og synlighet på nett, er søkemotoroptimalisering (SEO) en nøkkelfaktor. SEO (Search Engine Optimization) er blant annet tilpassing av innhold og semantikk som bidrar til at nettsidene blir mer synlige og får bedre plassering i søkeresultatene.

Søkemotorer belønner unikt innhold. Ved å tilby relevant og nyttig innhold for brukerne, øker sjansene for at nettsiden din vil bli rangert høyere på resultatsidene (SERP). Bedre plassering på resultatsidene gir større sannsynlighet for at du vil bli sett og klikket på.

Produser og publiser SEO optimalisert innhold med lang levetid!

Innhold er en investering, det genererer organisk trafikk og har lang levetid. En kampanje og annonsering drar du nytte av i perioden det gjelder, en god artikkel, bloggpost, osv. kan du høste resultat fra, i mange år. Ta høyde for at WCAG og UU blir mer prioritert og løftet frem som avgjørende faktorer til hvordan innholdet ditt rangeres i årene som kommer. SEO og Universell Utforming er viktige nøkkelfaktorer!

Lars Ulriksen +47 464 25 603 | mail@dmcoach.no

RiotCrows AS (ORG/MVA926019074NO) Husebyveien 124. 1623 Gressvik 

Universell utforming (UU/WCAG) og bedre brukeropplevelser

Godt og SEO-optimalisert innhold handler om mer enn bare hva du skriver, det handler også om hvordan du presenterer det. Universell utforming belønnes. Det handler om gode kontraster, skriftstørrelser og beskrivelser av bilder, linker og grafiske element, osv.

Universell utforming er et lovkrav for nettsider. Alle skal ha lik mulighet og tilgjengelighet til innholdet, uansett funksjonsevne. Spesiellt viktig er dette for offentlige virksomheter. Her kom også kravet om en tilgjengelighetserklæring 1 Februar 2023 som betyr at man har en opplysningsplikt til besøkende om nettsiden er i samsvar med kravene til universell utforming.

Her finner du mer informasjon om regelverket for universell utforming som er deler av standarden WCAG (Web Content Accessibility Guidelines)

WCAG, en felles standard for UU (Universell Utforming)

The World Wide Web Consortium, i samarbeid med organisasjoner fra hele verden har utformet en felles standard som ligger til grunn også i vurderingen av norske nettsider. Kriteriene finner du i dette dokumentet; Standarden for universell utforming og retningslinjer for tilgjengelig webinnhold.

I Norge er hovedregelen at nettløsninger skal være universelt utformet. Dette gjelder alle aktører, både private og offentlige virksomheter. Regelverket gjelder også lag og organisasjoner. Stortinget har nedfelt en forskrift som krever at nettløsninger må oppfylle minst 35 av 61 kriterier i WCAG 2.0-standarden. Sider fra offentlig sektor må oppfylle 49 av 78 suksesskriterier i den oppdaterte WCAG 2.1-standarden.

DMcoach - Din digitale markedsfører

Profil & Visuell Identitet

Profil og visuell identitet handler om førsteinntrykk og helhetsinntrykk. Det er bedriftens personlighet og det som møter kunden i all kommunikasjon på alle arenaer.

E-handel & Nettsider

Skreddersydde, skalerbare løsninger for e-handel og nettsider, som gjør det enkelt å kommunisere med kundene. Optimalisert for god rangering og gode kundereiser.

Foto & Redigering

Produktfoto, referanser, ansattbilder eller temabilder for oppdateringer i SoMe og "krydder" i artikler og nyhetsbrev. Bilder er en del av den visuelle identiteten.

Innholdsproduksjon

Informativt og godt innhold bygger relasjoner, skaper tillit og gir troverdighet. Like viktig som innholdet, er en god og effektiv strategi for hvordan innholdet deles.

Sosiale Medier (SoMe)

Sosiale Medier er en viktig del av både merkevarebygging og salgskampanjer. Kontinuerlig aktivitet i SoMe bør være en del av markedsstrategien.

SEO & Markedsføring

Search Engine Optimization (SEO) er tilpassing av innhold og semantikk som bidrar til at nettstedet blir mer synlig og får bedre plasseringer i resultat på søk.

DMcoach.no drives av Lars Ulriksen - RiotCrows AS (ORG/MVA926019074NO) Husebyveien 124. 1623 Gressvik